Tenor saxofoon

Na schoorvoetende pogingen om de blokfluit te ontgroeien is Betsy via een sopraansax (hij klonk zo mooi tussen de tegeltjes van de badkamer) via een aantal orkesten bij Bigband Nightshift uitgekomen op de stoel van de 2e tenorsax.

Na een warm welkom begin april 2014 speel ik bij Bigband Nightshift op mijn tenorsax. Mijn hele leven staat al in het teken van muziek maken als onmisbare factor van geluk. Na allerlei omzwervingen in de muzikale wereld: 8 jaar klassiek gitaarles,zang bij een groot gemengd koor en daarna in een klein kamerkoor van 14 personen met enkel vroeg-renaissance op het repertoire, volksmuziekgroep met Ierse en Vlaamse muziek Daarnaast heb ik muziekonderwijs gegeven in de onderbouw van het Basisonderwijs. Na kennismaking met jazz-muziek ben ik overgestapt op aanvankelijk sopraan-saxofoon en daarna op tenor. Ik heb 8 jaar lessen gevolgd bij Paul van Santvoort uit Dommelen. In die tijd heb ik ook een hele serie improvisatielessen gedaan bij Richard Beeren. Behalve in de bigband speel ik ook nog bij dweilorkest Krankjorum (6 jaar als dirigent) en bij orkest Blue Monday uit Veldhoven o.l.v. Stef Bazelmans. Enkele jaren geleden ben ik begonnen met pianolessen omdat ik af en toe wat muziek schreef en de verhoudingen tussen G- en F sleutel beter wilde begrijpen en toepassen bij het arrangeren voor de dweilband. Buiten Jazz-muziek hou ik ook erg van o.a. Klassiek, volksmuziek, Zuid-Amerikaans en Klezmer.

Enkele van mijn favorieten in de Jazz: Michael Buble, Frank Sinatra, Mathilde Santing,Trijntje Oosterhuis, Ella Fitzgerald, Louis Armstrong, Benny Goodman, Glenn Miller, Count Basie, Duke Ellington, Gershwin, Burt Bacharach, Sonny Rollins, Miles Davis, Eric Vloeimans, Benjamin Herman, Stan Getz, Ben Webster

Please follow and like us:
error