Zang

Orkest en dirigent maken zich, zoals het hoort, ondergeschikt aan het totaal maar toch zal iemand de rol van het gezicht op zich moeten nemen en in veel orkesten zijn dat de vocalisten. Stan is al jarenlang het gezicht van Bigband Nightshift Deze ras-crooner heeft de ideale stem en persoonlijkheid om zaken groots weg te zetten.

Het is tenslotte showbusiness en Bigband Nighshift is altijd gezegend geweest met goede zang waardoor de amusementswaarde in hoge mate wordt bepaald.

In 1972 ben ik begonnen als gitarist bij diverse bands. Met name mijn deelname aan de schoolband van de middelbare school in Wassenaar is de basis waaruit ik mij muzikaal heb ontwikkeld. Het is in deze periode dat ik bij de oprichting van het “Combo Raymond” betrokken was en waarmee hij tot op de dag van vandaag nog steeds binnen de Jazz scene optreedt. Daarnaast heb ik mijn lange studieperiode bekostigd als gitarist en bassist in de coverband “The Tracks”.

Het is in de jaren ’80 dat ik me steeds meer ben gaan toeleggen op zang. In Delft en Den Haag heb ik gedurende 5 jaar zangles gehad bij An van der Meer en Coen Ruivenkamp Sr. Ondanks deze opleiding is het toch niet de klassieke richting waavoor ik heb gekozen maar daar is wel de basis gelegd voor jazz en swing. Mijn grote voorbeelden zijn dan ook Frank Sinatra, Nat King Cole, Tony Bennet en Dean Martin.
Na het life optreden in het radioprogramma van Dick Passchier (NCRV) in 1984 heb ik besloten definitief voor de zang te kiezen.

Please follow and like us: