DAT IS VOOR JAZZ FREAKS.
NEE HOOR

Dat ligt er vooral aan hoe je dat verstaat. Natuurlijk zijn er helden uit de jazz-geschiedenis die op een gegeven moment helemaal van het padje af waren. Genieën die nooit genoeg noten in een maat konden proppen en voor wie 4 maten in dezelfde toonaard of maatsoort tot verveling leidde. Er zijn er ook die met heel veel toewijding in een orkest hebben gespeeld en zich ondergeschikt hebben gemaakt aan het totaal. Trompettisten die vooral toegankelijke muziek hebben gemaakt en veel lol hebben gehad.

Big band muziek, zoals wij hem maken, is amusementsmuziek. Dat was de Zauberflöte van Mozart overigens ook, dus dat is een ruim begrip. Nightshift speelt graag voor publiek en om goed te presteren hechten we aan een complete bezetting. Als trompettist in een big band zitten 20 muzikanten om je heen met heel veel toewijding hun best te doen om dat zo mooi mogelijk te doen, op een manier zoals de dirigent het arrangement interpreteert. Je ziet dezelfde toewijding in een Harmonie of Fanfareorkest. Met heel veel precisie spelen en heel goed je rol vinden in het totaal.

Big band heeft hoe dan ook een jazz achtergrond en dat betekent swing; een andere manier van met de tel omgaan. Dat betekent ook dat je soms de ruimte krijgt om gedurende 8,12, 16 of meer maten helemaal uit je pannetje te gaan met een solo. Jouw solo en de rest begeleidt.

JE MOET HEEL GOED KUNNEN LEZEN.
VALT MEE

In de basis moet je muziek kunnen lezen, weten hoe noten genoteerd staan maar als trompettist moet je ook veel rust uittellen. Het straatje van trompettisten klinkt als één geheel en dat betekent dat links en/of rechts van je een trompettist staat die soortgelijk figuur speelt maar dan met andere noten, samen vorm je een akkoord. Iets harmonisch

IK HEB MOEITE MET HOOG/ LAAG

Je zit in de ideale situatie met z’n vieren of vijven en we hebben er al eentje zitten, die kikt helemaal op de hoge Q en hoe hij zichzelf aan een decompressietank moet hangen na een optreden. Die hoef je niet bij te benen. We erkennen het belang van 4 stemmig trompetspel en ieder register is daarin even belangrijk. Het is juist dat een goede 3e of 4e trompet ervoor zorgt dat die anderen helderder gaan klinken.

We hebben goede begeleiding. Joris Minten is een professionele dirigent maar ook een soortgenoot van jullie, met een basis in de lichte muziek.

DIT IS HET MOMENT OM IN TE STAPPEN BIJ BIGBAND NIGHTSHIFT UIT VALKENSWAARD.

Sinds een half jaar hebben we een nieuwe zangeres die naast onze geroutineerde zanger haar plaats gevonden heeft en we zijn recent gestart met een nieuwe gitarist en een drummer. We nemen na het komende Kerstconcert de tijd om rustig en gestaag te groeien als orkest.

Er wordt niet verwacht dat je binnen 2 maanden 50 nummers kent. We beseffen terdege wat voor een brok werk dat is en je krijgt de tijd om routine te kweken. We zijn allemaal amateur-muzikant. Dat heet zo omdat we ervan houden om muziek te maken. Het is voor ons geen werk. Een conservatoriumopleiding hoeft niet, maar gevoel voor swing is wel gewenst.

Het is een mooi moment om even uit je bekende wereldje te stappen van kapel of fanfare/ harmoniemuziek en je kunt je als trompettist nieuwe impulsen opdoen door met ons mee op te trekken.

Interesse voor deze stoel of wil je gewoon meer weten. Reageer via deze knop. Reacties op het formulier hieronder zijn publiek. Via het contactformulier reageer je discreet. We nemen snel telefonisch contact met je op. Meestal binnen een paar uur.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.