Bigband Nightshift

Het orkest is in maart 1996 te Valkenswaard opgericht door een groep enthousiaste amateurmuzikanten. Alle leden vand e vereniging hebben de wens om jazz en lichte muziek met een groot orkest uit te voeren. Natuurlijk spelen wij in de belangrijke mate voor ons eigen plezier maar even belangrijk is de waardering van het publiek. Daarom werken we al vanaf dag 1 aan gestage groei. In de afgelopen jaren is een solide basis opgebouwd met muzikanten uit Zuid Oost Brabant.

We hebben een volledige big band bezetting met trompetten, saxofoons, trombones, drums, gitaar, bas, piano en zang.

Hoewel de term “Bigband” mensen kan doen denken aan de jazz uit de eerste helft van de vorige eeuw, bewijst Nightshift dat er meer is. Naast de traditionele nummers spelen we fusion en jazz-rock maar ook big band-arrangementen met daarin invloeden uit pop, rhythm & blues, soul en funk. Een sterke zangsectie met Stan Rotteveel en Anique van der Leegte verhoogt de amusementswaarde die we als band hebben. Met zijn allen weten we op het juiste moment de ideale begeleidingsband van onze zang te zijn en op andere momenten mogen wij ons instrumentaal laten zien.

Optredens

Bigband Nightshift treedt op bij bedrijfsfeesten, festivals, nationale feestdagen, evenementen. Wilt u meer weten gebruik dan het contactformulier, dan nemen wij contact met u op. U hoeft niet te schrikken van de prijs ook al komen wij met ruim 20 muzikanten. We zitten in het prijssegment van een goede coverband. Onze optredens worden in nauw overleg met de opdrachtgevers besproken. Combinaties met DJ’s of andere acts zijn ook mogelijk.